ŽOLINĖ ŽAGARĖJE: LATVIŠKAS FOLKLORAS, LIETUVIŠKAS ROKAS, MUŠAMŲJŲ ŠĖLSMAS IR ŽOLYNŲ MAGIJA

ŽOLINĖ ŽAGARĖJE: LATVIŠKAS FOLKLORAS, LIETUVIŠKAS ROKAS, MUŠAMŲJŲ ŠĖLSMAS IR ŽOLYNŲ MAGIJA

Sekmadienį (rugpjūčio 13 d.) Žagarėje simboliškai šventėme Žolinę. Po visų audrų ir viesulų gyvenimas tęsiasi – visų bendrystė buvo vienas svarbiausių šio renginio momentų. Renginyje dalyvavo mūsų kaimynai iš Latvijos, Auces kultūros namų folkloro ansamblis LIGOTNE, nepriekaištingai profesionaliu ir energingu pasirodymu džiugino grupė THUNDERTALE, kurios dainas visi dainavo kartu. O mušamųjų grupė RITMAS KITAIP ne tik užkūrė tikrą ritmo vakarėlį, bet ir organizavo edukacijas mūsų žiūrovams.

Apie žolynų magiją ir prieskonių naudojimą dalinosi kraštotyrininkė Lina Vaitekūnienė.  Jaukus ir audringas sekmadienio vakaras, tars kultūrinis viesulas, prisodrino visus teigiamų emocijų ir kvietė nepamiršti, kokia bendrystė yra galinga ir suartinanti jėga.

Taip pat šio renginio misija – prisidėti prie Žagarės regioninio parko audros padarinių pašalinimo, tad didelė padėka visiems įsigijusiems Žagarės regioninio parko lankytojo bilietą. Esame nuoširdžiai dėkingi!

///

Projektą „Iniciatyvų ir edukacijų ciklas – DIAGNOZĖ: KŪRYBA“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.