VAIKŲ VASAROS STOVYKLA „PAS BABA JUZĘ“

VAIKŲ VASAROS STOVYKLA „PAS BABA JUZĘ“

Antrus metus Žagarės kultūros centro organizuojama vaikų vasaros stovykla „Pas babą Juzę“ vyko rugpjūčio 7-12 dienomis. Stovyklos metu vaikai dalyvavo įvairiose edukacijose: gaminosi ženklelius su savo vardais, šoko liaudiškus ratelius, žaidė žaidimus, mokėsi taisyklingai dainuoti, pasigamino po vaško žvakę indelyje.

Vyko forumo teatro, lėlės rišimo ir fotografijos meno dirbtuvės. Keliavo apžvalgine ekskursija po Žagarę, lankėsi Dargaičių mini zoologijos sode. Joniškio J. Avyžiaus bibliotekos Žagarės filiale gamino drugelius, Joniškio istorijos muziejaus Žagarės filiale susipažino su atvirukų gamybos būdais, Žagarės dvaro rūmuose susipažino su dvaro istorija, žaidė žaidimus, nusikaldino po monetą.

Ypatingas vakaras su nakvyne vyko sodyboje ,,Švėtės vingis”. Stovyklautojai keliavo į naktinį žygį, dainavo karaoke, vaidino, piknikavo. Susidraugavusiems vaikams ryte buvo liūdna atsisveikinti. Kultūros centre trūks vaikų klegesio ir linksmo juoko, bet baba Juzė neatsisveikina, žada vaikus sukviesti ir kitą vasarą.

Stovyklą finansavo Joniškio rajono savivaldybė.