MEILĖS IR PRASMĖS KUPINAS KONCERTINIS ŠOKIS

MEILĖS IR PRASMĖS KUPINAS KONCERTINIS ŠOKIS

Rugpjūčio 12 dieną, visame pasaulyje minint tarptautinę jaunimo dieną, visus kvietėme į meilės ir prasmės kupiną koncertinį šokį. Naujausias danų choreografo Palle Granhoj spektaklis, koncertinis šokis „Tai ne Romeo ir Džuljeta“, sukurtas glaudžiai bendradarbiaujant su profesionaliais šokėjais ir muzikantais. Spektaklyje didelę rolę užima įvairios meilės formos ir interpretacijos, o kiekvienas žiūrovas pagal savo patirtį, jas supranta savitai.

Dėkojame už gausiai pirktus Žagarės regioninio parko lankytojų bilietus, jais prisidedate prie Žagarės parko sutvarkymo po nusiaubusio viesulo.

 

Šokėjai: Sofia Pintzou (Graikija), Dominyka Markevičiūtė, Marius Pinigis, Povilas Jurgaitis. Muzikantai:

Dalia Dedinskaitė (smuikas) ir Gleb Pyšniak (violončelė)

▪️APIE:

Meilė, jis ir ji, ji ir jis, ji ir ji, jis ir jis. Meilė žmogui, meilė savo šaliai, religijai. Pasak Einšteino, meilė yra tai, ko negali paaiškinti mokslas. Meilė ir grožis yra tai, kas gali išgelbėti pasaulį. Šių dienų karo, skirtingų religijų, įsitikinimų, vertybių, nesantaikos fone, plona linija tarp meilės ir neapykantos bei tikėjimas, kad meilė išgelbės pasaulį. Žymus danų choreografas Palle Granhoj, pasitelkdamas autentišką obstrukcijos-apribojimų techniką, jungdamas gyvai atliekamą muziką ir šokį, kartu su šokėjais ir muzikantais ieško kūrybiškų, netikėtų sprendimų nagrinėti meilės, pasiaukojimo temas.

///

Projektą „Atrask save“ finansuoja Joniškio rajono savivaldybė.