BENO ŠARKOS PARODOS „SAPNUOJANT MĖMELĮ” ATIDARYMAS / ŽAGARĖS VYŠNIŲ FESTIVALIS 2024

BENO ŠARKOS PARODOS „SAPNUOJANT MĖMELĮ” ATIDARYMAS / ŽAGARĖS VYŠNIŲ FESTIVALIS 2024

Liepos 20 d. (šeštadienį) Žagarės vyšnių festivalio metu Žagarės kultūros centre atidaryta paroda – Benas Šarka / SAPNUOJANT MĖMELĮ. Parodoje eksponuojamos akimirkos, įamžintos Beno Šarkos talentu, atskleidžia griūvančius senuosius miesto pastatus, apleistas erdves ir kitus skaudulius. Šie vaizdai primena mums, kaip svarbu saugoti ir puoselėti mūsų paveldą bei aplinką. Beno darbai alsuoja teatrališkumu ir išmone, įtraukdami žiūrovą į tylų šviesų ir šešėlių dialogą.

Roberta Stonkutė savo performansu „PLA/JŪRIS“ prideda dar vieną gylį šiam dialogui. Jos meninis pasirodymas apie plastiko pilną pajūrį ir kasdienybę, kupiną trinkelizuotų gatvių ir plastiko kalnų, kviečia mus susimąstyti apie mūsų veiksmų pasekmes ir atsakomybę už mūsų aplinką.

Žagarės vizualinės adaptacijos, sukurtos Beno Šarkos 2023 metais dalyvaujant Žagarės Fringe festivalyje, taip pat yra šios parodos dalis. Šie kūriniai atspindi unikalų Žagarės miesto grožį ir jos kultūrinį paveldą, kviesdami mus dar labiau vertinti ir saugoti mūsų aplinką.

Foto – Edvardas Tamošiūnas

///

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė. Organizatorius – Žagarės kultūros centras.