EGLĖ LIPEIKAITĖ: „LIKO ILGESYS ŽAGAREI, JAUKIAM JOS PASAULIUI ŽALIAME GLUOSNIŲ PAVĖSYJE“

EGLĖ LIPEIKAITĖ: „LIKO ILGESYS ŽAGAREI, JAUKIAM JOS PASAULIUI ŽALIAME GLUOSNIŲ PAVĖSYJE“

Paskutinį vasaros savaitgalį (08-27) festivalio šeimai „Laumžirgis“ metu atidaryta Eglės Lipeikaitės akvarelės darbų paroda „Gluosnių pavėsyje“, skirta Žagarei. Nuostabūs peizažai atspindintys unikalią Žagarės dvasią ir perteikiantys jausmą, o kur dar skambėjusios Yann Tiersen melodijos, kurias atliko Ervinas ir Adrijus Balčiūnai!

EGLĖ LIPEIKAITĖ – Lietuvos dailininkų sąjungos narė, dizainerė, rengia personalines akvarelės parodas, bei dalyvauja tarptautinėse akvarelės bienalėse. Pasaulinio akvarelės konkurso finalistė (Prancūzija). Art Renewal Center Salon konkurso finalistė (Amerika).

Kalba parodos autorė: „Žagarė man nuo vaikystės kvepia vasaromis, žaliais Švėtės vandenimis, senų namų samanomis, gluosnių pavėsiu, lietumi, varvančiu verandos langu, grietinėle saldžioje sriuboje, malkomis palėpėje ir grindinio akmenimis.

Žagarėje užaugo mano mama. Močiutės, deja, nesu mačiusi, pažįstu ją iš nuotraukų ir mamos pasakojimų. Bet jaučiu jos meilę, kaip ir mamos ilgesį Žagarei.

Ten mūsų laukdavo teta, mamos sesuo, atvažiuodavom kiekvieną vasarą. Jos vyras nuostabiai gamindavo valgyti. Man atrodė, kad Žagarė – tai pasakų pasaulis, ten viskas gražiau, skaniau, kvapniau ir įdomiau. Tik užaugusi supratau, kad pasakas aplink save kuria ten gyvenantys žmonės. Tetos ir dėdės nebėra, bet jų kieme rodos girdžiu juos kalbant, liepa po langu ta pati ir šulinio vanduo toks pat skanus.

Liko ilgesys Žagarei, jaukiam jos pasauliui žaliame gluosnių pavėsyje.“

 

Kviečiame nepraleisti galimybės aplankyti parodą iki spalio 1 d. , darbo dienomis 13:00-17:00 val., penktadienį 13:00-15:45 val.

Informacija pasiteiravimui: tel. +370 (674) 45 711  arba: info@zagareskulturoscentras.lt

 

///

Pagal Žagarės kultūros centro projektą „Kilogramas kultūros provincijoj”

Finansuoja – Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė

Organizatorius – Žagarės Kultūros Centras