FESTIVALIS „LAUMŽIRGIS“ – IR MAŽAM, IR DIDELIAM.

FESTIVALIS „LAUMŽIRGIS“ – IR MAŽAM, IR DIDELIAM.

Paskutinis vasaros šeštadienis (08-27) Žagarėje švęstas ypatingai ir kūrybiškai – vyko atviros kūrybos festivalis šeimai „LAUMŽIRGIS“, kuris kvietė šeimas dalyvauti įvairiose edukacinėse veiklose, spektaklyje, parodoje ir koncertuose.

Festivalį pradėjo Knygos Teatro spektaklis vaikams „Baltas Niekas arba Draugystė tyliai“. Vėliau žiūrovai buvo pakviesti į dailininkės Eglės Lipeikaitės akvarelės darbų parodos, skirtos Žagarei atidarymą. Viso festivalio metu Žagarės miesto aikštėje veikė įvairiausių edukacijų kiemelis vaikams ir jų tėveliams. O festivalį baigė koncertas, kurį ir mažiems, ir dideliems žiūrovams dovanojo Gediminas ir Ainis Storpirščiai.

Atviros kūrybos festivalis LAUMŽIRGIS – tai edukacijų, muzikos, teatro, kūrybinių dirbtuvių festivalis, skirtas visai šeimai, Iš kitų festivalių išsiskiriantis ypatingu dėmesiu pritaikant programas vaikams su negalia. Pagrindinė projekto idėja – įtraukti vaikus į aktyvią kūrybinę veiklą su skirtingų sričių kūrėjais, išbandant įvairias veiklas, metodus ir kūrybiškumo galimybes.