NEMOKAMI „KINO KARAVANO“ SEANSAI ŽAGARĖJE

NEMOKAMI „KINO KARAVANO“ SEANSAI ŽAGARĖJE

(2022-07-07) Žagarės miesto aikštėje

Jau devintus metus KINO PAVASARIO projektas KINO KARAVANAS visai vasarai išvyksta į ilgiausią kino kelionę po Lietuvą, kurios metu gražiausiuose šalies kampeliuose rodo autorinį kiną, kviečia į susitikimus ir pokalbius su kūrėjais, savo sričių specialistais bei kiekvienam atėjusiam dovanoja kino žiūrėjimo patirtį praplečiantį vakarą.

Šiemet kino ekspedicija vyks birželio – rugpjūčio mėnesiais ir aplankys net 40 Lietuvos miestų bei miestelių, kur surengs daugiau kaip 100 filmų peržiūrų skaitmeniniame LED ekrane po atviru dangumi.

Liepos 7 d. KINO KARAVANAS lankysis Žagarėje, kur žiūrovus pakvies į dviejų filmų peržiūras miesto aikštėje prie kultūros centro (Miesto g. 36) įsikursiančiame lauko kino teatre.

 

RENGINIO PROGRAMA:

17:30 val. – trys maištininkai ieškos atsakymo, kas nutiko jų planetai kelio filme-pasakoje VISKAS BUS KITAIP (rež. Marten Persiel, 2021 m., Vokietija, Nyderlandai, 93 min., N-7). Šiame neįprastame kelio filme-pasakoje „Viskas bus kitaip“ pasitelkiant mokslinius faktus iškeliama neatidėliotina mūsų dienų problema – biologinės įvairovės nykimas. Distopiškoje ateityje, 2054-aisiais, gyvenantys trys jauni maištininkai dega noru sužinoti, kas nutiko jų planetai ir leidžiasi į kelionę seniai prarasto gamtos grožio pėdsakais.

19:30 val. – žiūroviškiausias šių metų festivalio „Kino pavasaris“ filmas BLOGIAUSIAS ŽMOGUS ŽEMĖJE (rež. Joachim Trier, 2021 m., Norvegija, Prancūzija, Švedija, Danija, 127 min., N-13). Žiūroviškiausiu filmu šių metų „Kino pavasaryje“ išrinktas „Blogiausias žmogus pasaulyje“ – turbūt smagiausias ir tiksliausias festivalio filmas apie šiuolaikybę. Pagrindinei filmo veikėjai Džiuli tuoj trisdešimt, o jos gyvenimas – egzistencinė netvarka. Atsidūrusi kryžkelėje ji turi apsispręsti: sutikti su savo vaikino noru kurti šeimą ar leistis į naujus potyrius su netikėtai sutiktu žavingu nepažįstamuoju. O gal kai kuriems pasirinkimams jau per vėlu?

Renginio ikėlimo informacija