„VEIKSMO MENAS“ – IŠSKIRTINĖ IR YPATINGA PARODA

„VEIKSMO MENAS“ – IŠSKIRTINĖ IR YPATINGA PARODA

Kovo 21 d. (ketvirtadienį) Žagarės kultūros centre atidaryta Artemo Azarovo paroda VEIKSMO MENAS. Tai išskirtinė paroda, su ypatinga istorija.

Artemas Azarovas žuvo sulaukęs 26 metų, gindamas savo gimtąją Charkivo sritį nuo rusų įsibrovėlių. Jis turėjo mažai laiko talentui tobulinti, bet jo paveiksluose yra tai, kas daugeliui šiuolaikinių menininkų buvo neprieinama – juose yra ryžtingų veiksmų užgrūdinta idėja.

Sveikinimo žodį tarė parodos globėjas, europarlamentaras Petras Auštrevičius, kuris papasakojo kaip tapo šios parodos globėju, bei kodėl jam svarbi šios parodos sklaida ir idėja. Visus sveikino ir būti solidariais su Ukraina kvietė, Joniškio rajono savivaldybės vicemerė Vaida Aleknavičienė.

Parodos atidaryme jautrią meninę programą atliko Žagarėje gyvenantys ukrainiečiai – Katia, Lena ir jos sūnas Ivanas. Skambėjusios ukrainietiškos dainos susijungė su meno kūrinių charakteriais, savitumu. O sekančią programos dalį pripildė akordeono muzika. Tai mūsų krašto jaunieji talentai Ervidas ir Adrijus Balčiūnai, kurie pristatė savo programą specialiai paruoštą Ukrainos tematikai. Atliekami kūriniai žavėjo emocingumu ir profesionalumu, kurių šiuo metu juos moko ir ugdo Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokytoja Marytė Markevičienė.

Buvo puikus ir įkvepiantis vakaras. Džiaugiamės, galėdami Jus pakviesti į šią parodą, ir džiaugiamės, jog Jūs buvote kartu. O visi kas negalėjo dalyvauti, kviečiame parodą aplankyti iki balandžio 21 d. Žagarės kultūros centre.

Jokie žodžiai ar idealai, techniškai geriausiai atlikti paveikslai nieko verti, jei jų kūrėjas nėra pasirengęs jų ginti kovoje. O gyvenimo laikotarpiu, savo poelgiu, savo veiksmais Artemas pavertė savo meną nemirtingu. Veiksmo meną. Būkime solidarūs ir tikėkime, jog šviesa tikrai nugalės tamsą.