DŪZGĖM, TRYPĖM, OŠĖM IR NEGANDAS DEGINOME UŽGAVĖNIŲ LAUŽE

DŪZGĖM, TRYPĖM, OŠĖM IR NEGANDAS DEGINOME UŽGAVĖNIŲ LAUŽE

Vasario 13 d. (antradienį) Joniškio istorijos ir kultūros padalinio Žagarėje kiemelyje vijome žiemą šalin. Dūzgėm, trypėm, ošėm, rėkaliojom, būrėm, poeziją kūrėm ir dar viską išdarinėjom, bet svarbiausia – sudeginom didžiulę porciją blogio ir negandų. Viskas sudegė milžiniško laužo liepsnose kartu su More, tad lai prasideda šviesos sezonas!

Vakaro muzikinę programą kūrė mūsų geri draugai – Joniškio kultūros centro Rudiškių skyriaus folkloro ansamblis „Rudbala“ , Žagarės kapela „Švėtė“ ir Žvelgaičių kaimo kapela.

O nei vienas neliko alkanas, nes mūsų kaimynai vaišino riebiais ir tikrais Užgavėnių valgiais. Dėkojame Kirnaičių kaimo bendruomenei už šiurpų košę su „blusom“, Žagarės vaikų dienos centrui „Spindulys“ ir Joniškio šeimos ir gerovės centrui už gardžius blynus ir „ausytes“, o Žagarės bendruomenei „Veidė“, Žagarės dienos užimtumo centrui ir  Neįgaliųjų klubui „Vyšnelė“  už tikrus užgavėnių blynus.

Turime pasidžiaugti ir vakaro konkursai – už gardžiausias uogienes apdovanotos Alma Kančelskienė ir Laima Kupčiūnienė. O blynai – visi gardūs ir unikalūs, tad visi blynai buvo laimėtojai.

Dėkojame partneriams ir kolegoms – Joniškio istorijos ir kultūros muziejaus padaliniui Žagarėje.