KULTŪRINIŲ EDUKACIJŲ PROJEKTAS „ETNOKULTŪRINĖ LABORATORIJA / ŠAKNYS“

KULTŪRINIŲ EDUKACIJŲ PROJEKTAS „ETNOKULTŪRINĖ LABORATORIJA / ŠAKNYS“

Šių metų rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais Žagarės kultūros centras įgyvendino kultūrinių edukacijų projektą „Etnokultūrinė laboratorija ŠAKNYS” skirtą vaikams ir jaunimui.

Projekto tikslas buvo skatinti etninę kultūrą dinamiškoje visuomenėje, kurioje vis sunkiau išlaikyti tradicijas. Taip pat suteikti etninės kultūros prieinamumą Žagarėje ir aplinkinėse gyvenvietėse, kuris yra itin ribotas.

Projekte žiniomis dalinosi ir edukatoriais buvo: Jolita Puleikytė, Edvardas Tamošiūnas, Rūta Vyšniauskienė, Egidijus Godliauskas, Lina Vaitekūnienė, Aušra Petrauskienė.

Edukacijų metu dalyviai buvo įtraukiami į interaktyvias dirbtuves ir diskusijas apie senųjų tradicijų naudą. Dalyviai mokėsi šiaudinių namų gamybos, dainavo folkloro dainas, piešė ir tapė baltų simbolius, suprato senosios vaistininkystės principus, gamino lėles.

Edukacijos buvo pasiekiamos ir toliau gyvenantiems bei susisiekimo problemų turintiems gyventojams, nes 2 iš jų įgyvendintos nedideliuose Juodeikių ir Daukšių kaimuose.

Tradicija gyva, kol ji praktikuojama, o tam padeda tokie projektai kaip šis, tad tikimės, kad veiklą tęsime ir kitais metais.

 

///

 

Projektą „Etnokultūrinė laboratorija ŠAKNYS 2023“ finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.