GYVŪNŲ ŠVENTĖJE BUVO GALIMA PAMATYTI IR ŽIRGUS, IR ŽALTĮ

GYVŪNŲ ŠVENTĖJE BUVO GALIMA PAMATYTI IR ŽIRGUS, IR ŽALTĮ

Gegužės 28 d. (šeštadienį) Žagarės miesto aikštė amsėjo, miauksėjo pačiais įvairiausiais balsais. Žagarės kultūros centro tądien su keturkojais, sparnuotais ir kitokiais mažaisiais draugais į šventę buvo pakviesti gyvūnų šeimininkai – vieni į kitus pasižvalgyti, pasirodyti, sudalyvauti fotosesijoje ar pasivaišinti specialiai skirtais skanukais ir gardėsiais, kuriuos buvo galima laimėti atspėjus mįsles. Tarp įprastų gyvūnų išskirtinai atrodė juodas ir baltas žirgai, kuriais atjojo sutuoktiniai Andrea Sperber ir Vidmantas Staškevičius, ir žalčio patelė vardu Eglė, kurią atsinešė Gustė Stenianskytė.

Šventės pradžios akcentas – palaiminimas gyvūnams, kurį bažnyčios šventoriuje suteikė parapijos klebonas Andrius Valčiukas, pastebėjęs, kad Žagarėje turbūt pirmą kartą žmonės su augintiniais susirinko į tokį renginį. Po to visi persikėlė į pievelę prie kultūros centro, kur režisierius Jonas Gricius pakvietė apžiūrėti Žagarės gimnazijos pirmos klasės mokinių piešinių parodą, pavaišinti augintinius Petro Giržado vaistinių tinklo skirtais skanukais, minti mįsles apie gyvūnus. Patyręs raitelis, treneris, žirgų augintojas, veterinaras Vidmantas Staškevičius pasidalijo savo patarimais, kaip prižiūrėti, kaip elgtis su gyvūnais. Apie kates papasakojo Kanados Sfinksų veislyno „LaGata“ savininkė Daiva Nechaj, o šunų ir katinų kirpimo profesionalai Romas ir Valentina Avižiniai iš Akmenės rajono pristatė savo darbo subtilybes. Beje, tądien Romas tapo oficialiu renginio fotografu ir visus šeimininkus su gyvūnais kvietė fotosesijai prie specialiai įrengtos sienelės.

Gyvūnų, džiuginančių ir šeimininkus, ir žiūrovus savo išvaizda, uodegų vizginimu, amsėjimu, miaukimu ir kitais garsais, buvo kelios dešimtys. Beje, šis renginys – baigiamasis akcijos „Padėk beglobiams gyvūnams“, per kurią buvo renkama parama, akcentas, skirtas gyvūnų gerovės metams.