VYŠYVANKOJE ŽAGARĖJE APSILANKĖ IR ŠIAULIŲ VYSKUPAS

VYŠYVANKOJE ŽAGARĖJE APSILANKĖ IR ŠIAULIŲ VYSKUPAS

Gegužės 19 dienos pavakare Žagarės dvaro rūmų terasa švytėjo siuvinėtais raštais, baltais drabužiais, mėlyna ir geltona spalvų akcentais. Žagarės kultūros centras kartu su Žagarės regioninio parko direkcija ir nuo karo prisiglaudusiomis ukrainietėmis pakvietė į tradicinę ukrainiečių šventę Vyšyvanką, kurioje apsilankė ir Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Jis palaimino ir tądien Rotary klubo bei regioninio parko direkcijos organizuotos stovyklos ukrainiečių vaikams kryžių, kuris buvo vežamas į Kryžių kalną.

Atėjusieji galėjo pasigrožėti lietuvių auksarankių – žagarietės Svetlanos Klimovos ir kirnaitiškės, šviesaus atminimo Genovaitės Katilienės siuvinėtais paveikslais

Susirinkusiems ukrainietiškas dainas atliko Žagarėje gyvenančios ukrainietės Aliona Artemenko ir Katiucha Motrečko, žagarietė Irma Janušienė ir kultūros centro direktorė Aistė Tuminaitė-Orlauskė. Joms akompanavo Jonas Gricius. Prie jų prisijungė Joniškio kultūros centro Skaistgirio filialo atstovai Edita Burbienė ir Marius Vitkauskas. Įspūdingu ukrainietišku šokiu „Gopak“ nustebino A. Artemenko sūnus Vania.

Į visus ukrainietiškai kreipėsi Joniškio rajono meras Vitalijus Gailius. O išskirtiniu to vakaro svečiu tapo Šiaulių vyskupas JE Eugenijus Bartulis, kuris atvyko į Sutvirtinimo sakramento šventę Žagarės parapijoje, bet užsuko ir į Vyšyvanką.