TRADICINIS NAUJŲJŲ METŲ PRADŽIOS KONCERTAS „LAIMINGŲ NAUJŲJŲ“

TRADICINIS NAUJŲJŲ METŲ PRADŽIOS KONCERTAS „LAIMINGŲ NAUJŲJŲ“

Žagarės kultūros centras 2022-uosius pradėjo tradiciniu, metų pradžios koncertu „Laimingų Naujųjų“. Jame skambėjo ir vietos kolektyvų, ir svečio iš Kelmės rajono dainos, o taip pat keletą kūrinių atliko naujoji kultūros centro direktorė Aistė Tuminaitė.

Pirmajame metų koncerte skambėjo ir romantiškos, melancholiškos, ir smagios, gerai žinomos dainos, sulaukusios žiūrovų pritarimo ir gausių plojimų, kuriuos dar prieš pirmą pasirodymą ragino „surepetuoti“ renginio vedėjas Andrius Petkauskas.

Tą vakarą dainavo Žagarės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis (vad. Sandra Giedrė), Gaižaičių filialo moterų vokalinis ansamblis, vadovaujamas Rimanto Mickevičiaus, kuris vėliau ir vienas atliko keletą kūrinių. Žagarės kultūros centro Sandros ir Alfonso Giedrų mišrus vokalinis duetas. Vietinius keitė svečias iš Kelmės rajono – Užvenčio kultūros centro Vaiguvos skyriaus muzikantas ir dainininkas Gerimantas Rukas.

Koncerte netrūko staigmenų. Pirmasis siurprizas buvo naujosios Žagarės kultūros centro direktorės Aistės Tuminaitės-Orlauskės muzikinis pasirodymas kartu su jai dainoms akompanavusiu Jonu Gricium. Duetas salę užliejo ryškia jaunatviška energija.

Naująją direktorę pasveikino ir sėkmės, įdėjų, kūrybingumo linkėjo Žagarės seniūnas Saulius Kužmarskis.

O štai naujoji kultūros centro vadovė Aistė Tuminaitė-Orlauskė Sandrai ir Alfonsui Giedroms įteikė didžiausiame šalies vokalinių ansamblių ir solistų konkurse „Sidabriniai balsai“ pelnytą antro laipsnio diplomą.

 

Leave a Reply